19. september 2010
lihtsad sügisesed asjad
Heegeldasin pesamunale mütsi. Muster Mütsiraamatust.
Selle sügise lemmik on midagi õige lihtsat.
Vaja läheb pool kilo pärmi-lehttaignat, demerarasuhkrut, kaneeli ja õunu.
Rulli taigen, lõika 6 riba, puista peale suhkrut ja kaneeli.Viiluta õunad ja lao taignaribadele. Kata jälle suhkru ja kaneeliga. Küpseta 220 kuumaga veerand tundi.
Imehead kakud külma piimaga krõbistada. Ja valmivad ka imekiiresti.
Sildid:
heegeldamine,
magusad küpsetised
3. september 2010
fetaga broilerifilee
Võtsin:
2 kanafileed
2 spl salsat
toiduõli
2 paprikat
2 keskmist punast sibulat
soola
mehhikopärast kanamaitseainet
fetat
veidi keedetud riisi
mõni lusikatäis praetud kukeseeni
Pruunistasin tükeldatud broilerifilee, lisasin salsa ja tükeldatud sibula.Sel ajal, kui pann podises, tükeldasin paprika ja poetasin pannile. Keedetud riisi ja kukeseened ka.Praadisin veel veidi ja lisasin tükeldatud feta. Kuumutasin veidi veel ja segasin läbi.
Valmis.Kiire ja lihtne ja maitsev.
Sildid:
kööki kah,
soolased toidud
õuna-kookosekook
Uute õunakookide avastusretkel peatusin sellise koogi juures:
Põhi:
100 g võid
2,5 dl grahamjahu
veerand tl soola
2 spl suhkrut
0,5 tl vanillsuhkrut
1 spl vett
Täidis:
õunu
2 muna
1 dl suhkrut
1 dl kookoshelbeid
2 dl maitsestamata jogurtit
2spl jahu
Taignaks näpi tahked ained purutaoliseks, lisa vesi ja sega tagnaks.
Suru taigen vormi japane pooleks tunniks külmkappi.
Küpseta põhja 200 kuumaga 10 minutit.
Koori õunad, lõigu viiludeks ja pane põhjale. Sega munad, suhkur, kookoshelbed, jogurt ja jahu.
Vala õuntele. Küpseta 30 minutit. Jahuta ja asu sööma.
Sildid:
kööki kah,
magusad küpsetised
2. september 2010
sõstrakook
2,5 dl hapupiima
2,5 dl suhkrut
2 muna
4 dl jahu
0,5 tl soodat
100 g võid
1 tl vanillsuhkrut
veidi soola
musti, punaseid, valgeid valgeid sõstraid
1 spl tärklist
Vahusta munad suhkruga, lisa hapupiim, jahu-sooda segu, jahutatud sulavõi, vanillsuhkur ja sool. Sega taignaks. Pane taigen ahjuplaadile, sega marjad tärklisega ja puista taignale.
Küpseta 200 kuumaga 25 minutit.
Jahuta veidi ja puista üle tuhksuhkruga.
Väga maitsev kook sai.
Sildid:
kööki kah,
magusad küpsetised
pilvikupirukad
Sel aastal on jällegi palju pilvikuid metsa all.
Tegin pilvikupirukaid.
Põhjaks pool kilo pärmi-lehttaignat.
Peale sibulaga praetud ja valge pipraga ning soolaga maitsestatud pilvikuid, pestot,tomatit ja riivjuustu.
Lehttaignast lõikasin ruudud, määrisin pestoga, katsin seeneseguga, peale panin tomatilõigu ja riivjuustu.Kõige otsa veel veidi vahemerelist maitsesegu.
Sildid:
kööki kah,
soolased toidud
Tellimine:
Postitused (Atom)