18. aprill 2011
juustukook vaarikate ja aprikoosidega
Eelseisvatele lihavõttepühadele mõeldes küpsetasin sellise koogi.
Põhi:
250 g Digestive küpsiseid
100 g võid
100 g Kalevi valget shokolaadi mustikate ja õhkriisiga
Kate:
600 g Farmi toorjuustu
3 muna
400 g purk kondenspiima
1,5 tl vanillsuhkrut
suur purk aprikoosikompotti
külmutatud vaarikaid
Põhjaks purusta küpsised, sulata või, lisa sulatamise käigus shokolaad ja sega kõik kokku. Vajuta saadud ollus 20X30 koogivormi (minul oli veidi väiksem vorm ja kook tuli paksem),pane külma niikauaks, kui valmistad katte.
Katteks vahusta toasoe toorjuust munadega,lisa kondenspiim ja vanillsuhkur, vahusta veel veidi.
Vala kate koogipõhjale, puista peale ohtralt vaarikaid ja lao kõige peale aprikoosipoolikud. Küpseta 175 kraadise kuumaga 50 minutit.
Pane kook ööseks külma, sest järgmisel päeval on see maitsvaim.
On tõesti! Krõbe shokolaadine põhi ja imeliselt kreemjas magus kate, mis sobib hästi hapukate vaarikate ja aprikoosidega.
Retsept selle aasta aprillikuises Pereköögis. Mina lisasin omalt poolt põhjale shokolaadi.
Sildid:
kööki kah,
magusad küpsetised
16. aprill 2011
kaneelisai
Selles blogis oli vahva kaneeelisai. Proovisin ka järele. Taigna, tõsi küll, tegin omamoodi.
25 g pärmi
250 ml piima
1 dl suhkrut
0,5 tl soola
0.5 dl õli
jahu nii, et saaks parajalt pehme taigna
Rullisin taigna ruuduks, määrisin õliga, katsin kaneeli ja demerarasuhkruga, lõikasin ruutudeks ja panin vormi kerkima. Kerkinud saia küpsetasin 200 kuumaga 20 minutit. Sellest taignakogusest sain kaks vormisaia.
25 g pärmi
250 ml piima
1 dl suhkrut
0,5 tl soola
0.5 dl õli
jahu nii, et saaks parajalt pehme taigna
Rullisin taigna ruuduks, määrisin õliga, katsin kaneeli ja demerarasuhkruga, lõikasin ruutudeks ja panin vormi kerkima. Kerkinud saia küpsetasin 200 kuumaga 20 minutit. Sellest taignakogusest sain kaks vormisaia.
vaarikaroosa kampsun
10. aprill 2011
kukeseenepirukas
Kevade hakul leidub sügavkülmas veel karbike kukeseeni.
Need kukeseened leiavad end sellise piruka seest:
Taigen:
1 dl kartulipudrupulbrit
3 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
100 g võid
1 dl vett
Seenetäidis:
3 dl praetud kukeseeni
1 suur sibul
3 sl võid
soola
valget pipart
Muna-koorekaste:
3 muna
2 dl kohvikoort
1 dl piima
soola
valget pipart
Katteks 2 dl riivitud juustu
Taignaks sega kuivained, lisa sulavõi ja vesi, sega ühtlaseks taignaks.
Pane pooleks tunniks külma.
Täidiseks prae tükeldatud sibul klaasjaks, lisa seened ja maitsesta soola-pipraga.
Nüüd suru taigen vormi, tee kahvliga sisse augud ja küpseta 200 kuumaga 15 minutit.
Sel ajal klopi lahti munad, sega koor ja piim munadega ja maitsesta.
Küpsenud põhjale vala seenesegu, kalla peale munasegu ja kõige peale riputa riivjust.
Küpseta 30 minutit 200 kuumaga.
Mõnusa kartulise põhjaga puhta kukeseenemaitsega pirukas. Maitseb soojalt, lisandiks on värske tomat eriti hää...
Sildid:
kööki kah,
soolased toidud
vaarikamekiga mannavaht
Selleks, et teha mannavahtu, mis maitseb nagu vaarikas, on vaja 1 liiter veega lahjendatud punasesõstramahla, peotäis vaarikaid, 1 klaas suhkrut,1 teelusikatäis vanillsuhkrut ja tassike mannat.
Aja mahlasegu keema, lisa suhkrud ja vaarikad, sõrista sisse manna ja keeda pidevalt segades 5 minutit. Tõsta keedus jahtuma, sega vahetevahel. Jahtunult vahusta kraam heledaks vahuks, puista peale vaarikaid ja kui sööma asud, vala peale ka külma piima. Maitsev.
Sildid:
kööki kah,
magustoidud
Tellimine:
Postitused (Atom)