13. november 2008

tort issile

Kuna meie issi armastab üle kõige tumedat shokolaadi, siis seekord keerasime kokku shokolaadi-halvaatordi, mille retsept pärineb Pere ja kodu retseptilisast. Koogieri, mai 2007
Biskviitpõhi:
4 muna
1,5 dl suhkrut
5 sl jahu
5 sl tärklist
1,5 tl küpsetuspulbrit
4 sl kakaopulbrit
Täidiseks: 800 grammine purk virsikukompotti
Immutamiseks:
1 dl kompotivedelikku
1 sl sidrunimahla
2 sl Amaretto mandlilikööri
maitse järgi suhkrut
Pinnale:
2 dl vahukoort
4 sl suhkrut
200 g kohupiimapastat
1 sl sidrunimahla
100 g halvaad
Kaunistuseks: 50 g tumedat shokolaadi

Vahusta põhja jaoks toasoojad munad suhkruga valgeks vahuks, sega kuivained ja sõelu munavahu peale, tõsta tainas ettevaatlikult segamini, vala küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta175 kuumaga umbes 15 minutit.
Jahuta põhi, püreesta virsikud, sega kokku immutusvedelik, vahusta koor suhkruga, lisa sidrunimahl ja halvaa.
Poolita taignaplaat, aseta poolik vaagnale ja immuta, määri püreega ja tõsta peale pool vahuvärki. Aseta peale teine plaadipoolik, korda määrimist. Kõige peale riivi külm shokolaad. Kaunista, kui soovid, shokolaadist valatud viguritega, mina kasutasin sidrunit.
Mida kauemaks torti jagub, seda maitsvam ta on. Mõned asjad lihtsalt muutuvad seistes paremaks:)

Kommentaare ei ole:

ja veel

Related Posts with Thumbnails