Mõnusalt õhulise beseekattega ja hapuka täidisega pirukas.
Põhi:
100 g võid
2spl suhkrut
2 munakollast
2 dl jahu
1 spl kartulijahu
Täidis:
peaaegu pool liitrit külmutatud või värskeid punaseid tikreid
1 dl suhkrut
1 tl kaneeli
sutsuke vett
Kate:
2 munavalget
4 spl tuksuhkrut
2 spl mandlilaaste
Vahusta või ja suhkur, lisa munakollased, sega omavavel jahu ja kartulijahu, sõelu munavahu hulka. Suru tainas 26 cm läbimõõduga koogivormi põhja ja äärtele, küpseta 200 kuumaga 15 minutit.
Pane potti tikrid, vesi, suhkur, keeda veidi, maitsesta kaneeliga, vala segu küpsenud põhjale.
Vahusta munavalged tugevaks vahuka, lisa tuhksuhkur, tõsta segu koogile, riputa peale mandlilaastud ja küpseta 175 kuumaga, kuni kook muutub pealt kenasti kuldseks.
Parim on see kook jahtunult. Imehea lausa.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar