27. mai 2008

rabarberikook hapukoorekattega

Imehea kook, mille retsept on pärit selle aasta Pere ja kodu koogikalendrist.
Põhi:
200 g võid
1dl suhkrut 1 muna
3 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit

Sisu:
300-400 g rabarbereid
1 sl suhkrut
1-2 tl kaneeli

Kate:
2.3 muna
1 dl suhkrut
1 tl vanillsuhkrut
3 dl hapukoort

Põhja jaoks vahusta toasoe või suhkruga, lisa muna ja jahu, mis küpsetuspulbriga segatud, sega ühtlaseks taignaks ja määri 28 cm läbimõõduga koogivormi.
Tükeldatud rabarber sega suhkru ja kaneeliga ja puista põhjale.
Katteks vahusta munad suhkruga, lisa vanillsuhkur ja hapukoor. Vala segu rabarberitele ja küpseta 200 kuumaga umbes pool tundi.
Lase koogil veidi jahtuda, lõika lahti, kindlasti serveeri juurde külma piima! Nämmmmmm!

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Su toiduretseptid on nii hästi võrmistatud, et lausa lust ja...suu vett täis ! Jälle ! Peab vist ikka järgi uurima, kus see köök on, kus selliseid hõrgutisi pakutakse !!
Sant.

Anonüümne ütles ...

No ei ole võrmistatud...ikka vormistatud on. Vist läheb nägemine ka häguseks, kui vesi suus!
Sant.

ja veel

Related Posts with Thumbnails