14. juuni 2008

rabarberi-kohupiimakook

Suur ja mahlane kook, mis võiks isegi tordi nime kanda...
Taigen:
200 g margariini
100 g suhkrut
500 g jahu
1 tl soodat
1 tl 30% äädikat
2 sl hapukoort

Täidis:
500 g kohupiima
maitse järgi suhkrut
3 muna
1 tl vaniljesuhkrut
umbes kilo rabarberit(mis on minu meelest liiast)
1-2 tl kaneeli
1 kl suhkrut

Valmista nii:
Taignaained pane kaussi ja sega purutaoliseks
Jaga segu mõtteliselt pooleks
Sega omavahel suhkur, munad ja kohupiim
Lõigu rabarber tükkideks
Määri rasvainega koogivorm
Puista esimene mõtteline pool taignast vormi põhja
Siis pane taignale ÄSJA suhkru ja kaneeliga segatud rabarber
Sinna otsa vala kohupiimasegu
Ja siis teine mõtteline pool rabarberist
Pane kogu kupatus ahju ja küpseta umbes tund 175 kuumaga

Küpsetada tuleb tõesti hoolega, sest muidu kipub keskelt tooreks jääma.
Süüa jällegi jahtunult, muidu laguneb laiali. Ja ikka piimaga!
Eriti maiad võiksid lisada vahukoort või jäätist!

1 kommentaar:

luik ütles ...

Oeh, peaks Su selle koogiga külla kutsuma...

ja veel

Related Posts with Thumbnails