Mõnus pärmi-muretaignaga õuna-plaadikook. Lihtne ja hea, ei mingit üleliigset maitset. Meenutab lapsepõlve ja vanaema...
Taigen:
25 g pärmi
5 sl suhkrut
2 sl jääkülma vett
pool tl küpsetuspulbrit
200 g võid
7 dl nisujahu
Täidis:
4-5 suurt õuna
kaneeli
Kate:
5 muna
5 sl suhkrut
250 ml hapukoort
4 sl tärklist
Taigna jaoks hõõru pärm suhkruga vedelaks, vala vähehaaval peale jääkülm vesi ja sega ühtlaseks. Sega jahu küpsetuspulbriga ja lisa ettevaatlikult vaheldumisi võiga pärmisegu hulka.
Kui on vedel, lisa veel tibake jahu. Pane 10 minutiks külma, niikaua, kui teed täidise. Selleks koori ja tükelda õunad ning sega kaneeliga.
Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga, vajuta taigen plaadi põhja ja äärtele, vala peale õunatükid.
Katte jaoks klopi munakollased suhkruga vahule, lisa hapukoor ja pool tärklisest., lisa vahustatud munavalged ja ülejäänud tärklis. sega ühtlaseks javala õuntele. Anna koogile 200 kuuma 45 minuti vältel.
Selle koogiga on küll veits tegemist, kuid tulemuseks on suur plaaditäis mõnusat maiust.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar