14. detsember 2008

piparkoogirull pohlamoosiga

Ja veidi pidulikumalt...
See on hapukas ja lahe maius, kiire ja lihtne.
Põhi:
3 muna
1,5 dl suhkrut
1 sl nisujahu
0,75 dl kartulijahu
1 tl küpsetuspulbrit
1,5 sl kakaod
1,5 sl piparkoogimaitseainet

Kreem:
200 g maitsestamata toorjuustu
2-3 sl suhkrut
2 dl hapukoort
1 dl paksu pohlamoosi

Põhja valmistamiseks vahusta munad suhkruga, sega kuivad ained ja sõelu munavahu hulka, sega läbi. Kalla taigen küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile ja aja laiali, küpseta alumisel siinil 250 kuumaga 5 minutit. Kummuta põhi suhkurdatud ahjuplaadile ja eemalda pealmine paber, lase põhjal jahtuda. Sel ajal vahusta toasoe juust suhkruga, lisa hapukoor ja moos.
Määri kreem jahtunud põhjale ja keera paberi abil rulli.
Maitsestuda lase tund, siis võib juba mekkida. Aga parim on järgmisel päeval. Muidugi tuleb teda siis külmas hoida. Sedasi.

Kommentaare ei ole:

ja veel

Related Posts with Thumbnails