2. jaanuar 2011
maasikatort valge shokolaadiga
Vana-aastaõhtuks valmis sel aastal maasikatort, millest võib leida valget shokolaadi, toorjuustu, vahukoort...tõeline kaloripomm...
Põhi:
2 dl täistera nisujahu
100 g külma võid
1 sl kakaod
suts soola
1 munakollane
1 spl külma vett
Keskpaik:
400 g Farmi köögitoorjuustu
4 dl vahukoort
300 g valget shokolaadi
1 dl kodusvalmistatud maasikasiirupit
2 dl külmutatud maasikaviile
2 tl vanillsuhkrut
2 sl suhkrut
20 g shelatiini
veidi veega segatud siirupit shelatiini lahustamiseks
Kate:
külmutatud maasikaviile
0,25 l maasikasiirupit pooleks külma veega
1 pakike Ruf torditarretist
Kõigepealt segasin köögikombainiga valmis põhjataigna, ikka nii, et kõigepealt kuivained ja siis muna ja vesi. Vajutasin taigna 26 cm-sse koogivormi ja panin pooleks tunnikks külma. seejärel augustasin taigna kahvliga ja küpsetasin 20 minutit 200 kuumaga.
Sel ajal, kui põhi jahtus, vahustasin koore vanillsuhkru ja 1 spl suhkruga. Hõõrusin toasooja toorjuustu vedelaks suhkru ja maasikasiirupiga. Lõpuks lisasin maasikaviilud. Sulatasin shokolaadi.Segasin kokku koore, toorjuustu ja shokolaadi, lisasin shelatiini. Valasin jahtunud põhjale. Ootasin pool tunnikest, kuni kraam külmas tahenes ja tardus. Seejärel ladusin maasikaviilud tordile ja sortsutasin peale tarretise. Valmis.
Sai väga maitsev.
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
1 kommentaar:
nämmaaaa!
Oi kuda me unistame siin hapukapsast, seapraest ja verivorstist! Tai toit on suht saast.... ja sellisest kaunist koogist ei ütleks ka mingiljuhul ära :P:P:P
Postita kommentaar