18. aprill 2011
juustukook vaarikate ja aprikoosidega
Eelseisvatele lihavõttepühadele mõeldes küpsetasin sellise koogi.
Põhi:
250 g Digestive küpsiseid
100 g võid
100 g Kalevi valget shokolaadi mustikate ja õhkriisiga
Kate:
600 g Farmi toorjuustu
3 muna
400 g purk kondenspiima
1,5 tl vanillsuhkrut
suur purk aprikoosikompotti
külmutatud vaarikaid
Põhjaks purusta küpsised, sulata või, lisa sulatamise käigus shokolaad ja sega kõik kokku. Vajuta saadud ollus 20X30 koogivormi (minul oli veidi väiksem vorm ja kook tuli paksem),pane külma niikauaks, kui valmistad katte.
Katteks vahusta toasoe toorjuust munadega,lisa kondenspiim ja vanillsuhkur, vahusta veel veidi.
Vala kate koogipõhjale, puista peale ohtralt vaarikaid ja lao kõige peale aprikoosipoolikud. Küpseta 175 kraadise kuumaga 50 minutit.
Pane kook ööseks külma, sest järgmisel päeval on see maitsvaim.
On tõesti! Krõbe shokolaadine põhi ja imeliselt kreemjas magus kate, mis sobib hästi hapukate vaarikate ja aprikoosidega.
Retsept selle aasta aprillikuises Pereköögis. Mina lisasin omalt poolt põhjale shokolaadi.
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
2 kommentaari:
Paluksin rabakakoogi retsepti Tomi jaoks :P
vaata 2008 märts, tikri- metsmaasikakook,rabarber sega enne koogile panekut kaneeli ja suhkruga
Postita kommentaar