16. märts 2008

tikri-metsmaasika kook

Kuna on pühapäev, siis jälle üks kook. Seekord tikrite ja metsmaasikatega. Hea mahlane ja mõnus suutäis. Kõige parem külmalt ja järgmisel päeval, sest siis on maitsed ühtlustunud, st magus ja hapu ei ole enam teravad, vaid moodustavad mõnusa koosluse. Aga sobib ka kohe süüa, nõksu muidugi peab jahtuma, kuna põhi on soojalt liiga pehme.
Põhi:
200 g võid
1 pakk Juubeli tordipulbrit
1 dl tavalist nisujahu või täisterajahu
Täidis:
rabarberid või tikrid või õunad või muu marjasegu, mida iganes ...
Kate:
4 muna
2 dl suhkrut
50 g võid
1 dl vett
3 dl jahu
1tl küpsetuspulbrit
Valmista sedasi:
Näpi või, tordipulber ja jahu ühtlaseks taignaks ja laota pannile
Laota täidis taignale
Katte jaoks vahusta munad ja suhkur, sulata või, lisa vesi ja lase keema tõusta, vala munavahu hulka, sega jahu ja küpsetuspulber, lisa munavahule.
Vala saadud taigen koogile ja küpseta pool tundi või nii kaua, kuni kook on ilusti kuldpruun.

Kommentaare ei ole:

ja veel

Related Posts with Thumbnails