...ehk pane sügisel purki kõik, mis kipub rõdule korvidesse ja nätsikutesse kuhjuma.
Esiteks:
oad, tomatid, sibul, küüslauk, kibepipar
Pista kõik potti ja keeda vaiksel tulel pool tunnikest, lisa maitse järgi soola, suhkrut, nelki, toiduõli, umbes viis minutit enne keetmise lõppu lisa liitri olluse kohta teelusikatäis äädikat(võib ka veidi rohkem, kui maitseb äädikasem)
Pista kõik potti ja keeda vaiksel tulel pool tunnikest, lisa maitse järgi soola, suhkrut, nelki, toiduõli, umbes viis minutit enne keetmise lõppu lisa liitri olluse kohta teelusikatäis äädikat(võib ka veidi rohkem, kui maitseb äädikasem)
Ma ei märkinud muid koguseid, kuna pistan kalli kraami potti silma ja tunde järgi.
Mida magusteravam tuleb, seda mõnusam! Maitseasi...
Teiseks:
Seened, tomatid, sibulad, riivitud porgandid, küüslauk, õli, pipart, suhkrut, soola.
Suhkur, muide teravdab ka teiste maitseainete maitset:)
Kupatatud tõmmuriisikad lõikusin parajaks, tomatid ja sibulad samuti, porgandi riivisin.
Siis kupatus koos õliga vaiksele tulele ja mahl keeb tomatist ise peale.
Jälle maitseained maitse järele ja äädikas lõpus...kokku keeb pool tunnikest ja valmis saab seeneseljanka.
Hea talvel supiks keeta või pitsasse pista või niisama nokkida.
Sedasi.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar