Kui töötud külamehed kalameesteks hakkavad, on täitsa võimalik,et ühel päeval tuuakse sulle värske kala lausa koju kätte.
Mina sain pooleteisekilose latika omanikuks. Ilus kala oli. Aga mida temast teha...et oleks maitsev...
Nami-nami andis mulle ideeidu.
Latikas seekord siis sedamoodi:
1,5 kg latikas
meresoola
musta pipart
võid
1 muna
3 sl riivsaia
pool sidrunit
1 sl nisujahu
2 dl piima
1 suur sibul
1 küüslauguküüs
külmutatud tilli
Puhastasin latika, pesin ja kuivatasin kenasti ära. Maitsestasin soola ja pipraga.
Panin ahjupannile fooleumi ja selle peale latika. Kala kõhtu poetasin sibularõngad.Pintseldasin kalakest õliga, munaga ja siis katsin riivsaiakasukaga. Peale panin võitükikesi.
Küpsetasin 220 kuumaga kala helepruuniks, piserdasin peale sidrunimahla, alandasin kuumust 180-ni ja küpsetasin veel 20 minuti ringis. Kokku sai nii 40 minutit.
Siis valasin kalast eraldunud leeme potti, lisasin jahu ja kuumutasin, lisasin veidi piima ja purustatud küüslauguküüne. Keetsin kastme valmis ja maitsestasin tilliga.
Valmis keedetud oli ka pruun riis.
Ja siis me panime selle latika nahka! Pagana hea õhtusöök sai!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar