26. detsember 2010

valenapooleon jõululauale


Taigen:
200 g võid
2 kl jahu
0,3-0,5 kl külma vett
0,25 tl soola

Kreem:
100 g võid
1 kl piima
1 muna
2 sl jahu
0,5 kl suhkrut
sidrunikoort

Haki rasvaine jahu ja soolagapurumassiks.Lisa vesi ja mätsi taignaks. Jaga 5-ks osaks, rulli väga õhukeseks ja küpseta 220 kuumaga 10 minutit, kuni plaadid muutuvad kenasti pruuniks. jahuta tasasel alusel.
Kreemiks sega kogu kreemiarsenal kokku ja kuumuta tasasel tulel kreemi paksenemiseni.Jahuta ja sega vahustatud võiga.
Lao tort kokku. Mina lisasin seekord kihi pohlamoosi kah.
Ja peale raputasin pähklipuru.

Kommentaare ei ole:

ja veel

Related Posts with Thumbnails