17. veebruar 2011

shokolaadist pakatav juustukook


Üks tõeliselt hea ja rammus juustukook, milles peidus vürtsikas mustsõstar ja mahe vaarikas. Lisaks kahte sorti shokolaadi.
Põhi:
100 g võid
100 g piimashokolaadi
200 g Digestive küpsiseid

Kate:
400 g toorjuustu
2 muna
2 dl hapukoort
300 g valget shokoladi
2 tl vanillsuhkrut
mustsõstraid, varikaid

Sulata või ja selle sees piimashokolaad, sega sisse köögikombainis purustatud küpsised. Suru segu 26 cm-sse koogivormi.
Sulata veevannil shokolaad, vahusta toasoojad kattekaaslased ja sega kokku. Vala põhjale, puista peale sobiv kogus marju ja küpseta 160 kuumaga tund ja 15 minutit.
Lase ahjus jahtuda. Võib süüa soojalt, aga parim on ka minu meelest külmalt.
Retsept Hele-Mai Alamaalt, Eesti Naise eelmise aasta mainumbrist.
Mina suurendasin või ja piimashokolaadikogust põhjas, et ikka korralikult rammus oleks.


Kommentaare ei ole:

ja veel

Related Posts with Thumbnails