Külmkapinurgas kükitas viimne purk mulluseid tõmmuriisikaid.
Neist sai seenepirukas.
Taigen:
100 g võid
1 dl riivjuustu
2 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
2 spl külma vett
Täidis:
3 sibulat
200 g seeni
õli praadimiseks
1 dl kohvikoort
1 dl piima
2 muna
2 küünt küüslaulu
2 dl riivjuustu
valget pipart
rosmariini
Vahemere ürdisegu
Näpi taignaained taignaks ja pane külma.
Prae seened ja sibul, maitsesta, tõsta tulelt, kuumale segule lisa hästi peeneks hakitud küüslauk ja rosmariin. Mida rohkem, seda uhkem.
Taigen vajuta vormi ja küpseta 200 kuumaga 10 minutit.
Seejärel vala seenesegu ja vedel kraam põhjale. Riputa peale juust. Kõige otsa riputa Vahemere ürdisegu.
Küpseta pool tundi 200 kuumaga.
No on hea pirukas!
1 kommentaar:
Mmmm... peab ka külmikut kontrollima, sest Sinu retsepte ja roogade pilte kaedes ei saa mitte rahulikuks jääda !
Sant.
Postita kommentaar