Mahlane porgandikeeks, millele mõnusalt hapuka maitse annab sidrunikoor ja -mahl.
300 g jämedalt riivitud porgandit
150 g võid
4 muna
4 dl fariinsuhkrut
4 tl vanillsuhkrut
2 sidruni riivitud koor
1 sidruni mahl
3 dl nisujahi
2 dl grahamjahu
3 tl küpsetuspulbrit
paar peotäit heledaid rosinaid
Sulata või ja pane jahtuma.
Vahusta munad ja suhkrud, riivi sidrunitelt koor ja lisa munavahule.Seejärel lisa sidrunimahl, riivitud porgandid ja jahtunud või. Kõige lõpuks sega jurde küpsetuspulbriga segatud jahu.
Tainas vala suuremasse võitatud ja riivsaiatatud keeksivormi ja küpseta 175 kuumaga tund aega. Proovi keeksi keskelt küpsust igaks juhuks ka tikuga.
Veidi jahtunud keeks kummuta vormist välja.
Meie sõime keeksi shokolaaditükkidega vanillijäätisega. Täitsa ilma lisanditeta on ka hea.
Retsepti algidee on 2006 aasta Pereköögi jõulunumbrist.Mina veidi täiendasin ja teisendasin.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar