13. detsember 2009

kohupiima-vaniljekreemisai

Ühest kenast toidublogist leidsin mõnusa saiaretsepti, mis lausa kutsus küpsetama. Ja kui see sai siis ahju sai...oli terve maja täis parimat lõhna, mis üldse olla saab...
Taigen:
25 g pärmi
3 dl piima
pool muna
1 dl suhkrut
1 tl soola
8-10 dl jahu
100 g võid

Täidis:
150 g sulavõid
300 g kohupiimapastat
1-1,5 dl heledat siirupit
1 pk vaniljekastmepulbrit Ekströms
2 spl vanillsuhkrut(looduslikku)

Saiade määrimiseks see ülejäänud pool muna.

Pärmitaigen valmista nagu ikka pärmitaigen, et piim käesoojaks, pärm suhkruga vedelaks, suhkur-sool, muna piima sisse, siis pärmisegu ja siis jahu vaheldumisi pehme võiga. Sõtku elastseks taignaks ja pane kerkima, kuni on kahekordseks paisunud.
Sel ajal tee valmis täidis. Sulavõi sisse sega muu ollus ja saad sellise mõnusa pudru, mille saad ilusti taignale määrida, kui selleks aeg.
Kui taigen on kerkinud, jaga see pooleks ja rulli kaks ristkülikut, mille servad ribasta kummaltki poolt kenasti nii, et keskele jääks terve ala täidise jaoks. Kui täidis paigas, põimi ribad vaheliti ja kergita oma saiakesi veel pool tundi 30 kraadises ahjus või toasoojas räti all. Kui saiad on pontsakaks kerkinud, määri nad munaga, raputa peale pärlsuhkrut ja pane 200 kraadisesse ahju ja küpseta pool tundi, kuni saiad näevad välja läikivad ja pruunid.
Tulemus on imehea!
Qesti toidublogis oleva retsepti algidee on saadud Dallase saiakeste retseptist ja nagu selgus, on taolised saiakeste retseptid olemas Nami-Namis, Toidutares ja veel paljudes toidublogides.
Mina muutsin veidi jahukogust ja teisel korral küpsetades panin kohupiimapastat ja vanillsuhkrut rohkem.



4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

See tore blogi oli Qsti Maitseelamused ja retsept ajast 22.03.08 kohupiima-vaniljestritsel - oli ju?

omaette ütles ...

just, see ta oli, käisin, vaatasin ja tuli meelde piltide järgi, et just sealt kirjutasingi retsepti:)

Anonüümne ütles ...

Aga siis oleks ilus linkida see ka. See on lihtsalt viisakas:)

omaette ütles ...

Tegelikult on samamoodi viisakas kommentaare kirjutada oma nime kasutades,sest lihtsalt anonüümseid on täis terve virtuaalmaailm...:)Oleks tore teada saada, kellega suhtlen.Päikest!

ja veel

Related Posts with Thumbnails