24. juuli 2010

mahlane ploomikook


Mõnus hapukas ploomikook, milles pole rasvainet.
3 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
180 g toorjuustu
1 dl hapukoort
4 muna
2 dl suhkrut
umbes pool kilo poolitatud ploome
tuhksuhkrut
Sega jahu ja küpsetuspulber. Sega hapukoor ja toorjuust. Vahusta munakollased 1,5 dl suhkruga., sega hapukoore-juustuseguga. Munavalged vahusta eraldi kõvaks vahuks, vahustades lisa ülejäänud suhkur. Sega jahu toorjuustu-hapukooreseguga ja seejärel munavalgevahuga. Vala taigen lahtikäivasse küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi ja lao peale poolitatud ploomid lõikepool üleval.(Mina lõikasin ploomid veeranditeks ja need vajusid põhja. Poolikud jäävad tõenäoliselt koogi pinnale)
Küpseta 175 kuumaga 45 minutit. Lase 5 minutit jahtuda ja puista üle tuhksuhkruga.
Söö soojalt või toatemperatuuril.
Retsept ühest vanast Kodukirjast.

Kommentaare ei ole:

ja veel

Related Posts with Thumbnails