Mullustest mustikatest küpsetasin shokolaadipõhjalise piruka, mille katteks kohupiim ja toorjuust.
Pirukapõhi:
150 g võid
1,5 dl fariinsuhkrut
3,5 dl jahu
poole sidruni koor
1 muna
2 spl kakaod
Kate:
400 g kohupiimapastat
1 karp Farmi toorjuustu
4 muna
1,5 dl suhkrut
1,5 tl vanillsuhkrut
mustikaid
Taignakraam sega kokku ja pane külma.
Vahusta munad suhkrutega, lisa kohupiim ja toorjuust.
Vajuta taigen vormi, kalla peale täidisesegu ja riputa sinna sisse rohkelt mustikaid.
Küpseta 190 kuumaga nii 40 minutit.
Koogi põhi on pärit Maru Eesti Naises ilmunud kööginurgast. Mõnus sokolaadi -ja sidrunimatseline põhi sobib minu meelest mustikate ja kohupiimakraamiga toredasti.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar