24. juuli 2010

mustsõstra-vaarikakook

Maitsev ja kohev kook, mille teevad mõnusalt vürtsikaks mustad sõstrad.
Põhi:
120 gvõid
3 dl jahu
1 muna
2 spl suhkrut
1 dl kookoshelbeid
0,5 tl küpsetuspulbrit
suts soola

Täidiseks:
400 g kohupiimapastat
1 dl hapukoort
4 muna
3 tl vanillsuhkrut
1,5 dl suhkrut
mustsõstraid, vaarikaid
demerara suhkrut

Taignaks sega toasoe või jahu ja muude kuivainetega, lisa muna, sega ühtlaseks taignaks.
Vajuta taigen vormi põhja ja külgedele.
Vahusta munavalged eraldi tugevaks vahuks.
Kohupiim, suhkrud, hapukoor ja munakollased sega kokku ja lisa vahustatud munavalged.
Vala pool segust põhjale, pane peale mustad sõstrad ja vaarikad, raputa peale demerara suhkrut, vala peale ülejäänud täitesegu. Küpseta kooki 200 kuumaga 45 minutit või kuni kook on kaunilt kuldne.
Kook tahab enne sööma asumist jahtuda.

Kommentaare ei ole:

ja veel

Related Posts with Thumbnails