25. juuni 2010

vaarikapirukas sinihallitusjuustuga

Seda Maru pirukat olen juba ammu teha plaaninud. Kunagi, kui selle piruka Eesti Naise kööginurgast leidsin, tundus see veider. Et magus pirukas ja siis järsku soolane juust...
Nüüd olen seda pirukat kaks päeva järjest küpsetanud, sest ühest jäi väheks. Väga maitsev viguriga pirukas on.

Mina tegin sellise põhja:
150 g võid
3 dl jahu
2 spl suhkrut
soola

Keedukreemiks:
pool liitrit piima
2 spl suhkrut
2 tl vanillsuhkrut
3 munakollast
2,5 spt jahu

Katteks:
parajalt palju vaarikaid
100 g sinihallitusjuustu
sutsuke suhkrut

Kõigepealt keetsin valmis keedukreemi: lasin piima keema, segasin munakollased suhkrute ja jahuga. Valasin törtsu piima segusse ja siis selle munasegu omakorda piimapotti. Kuumutasin segades keemiseni. Segada tuleb pidevalt, sest muidu tuleb kreemi asemel kogum klimpe.
Keedukreemi jahtumise ajal valmistasin taigna. Küpsetasin 15 min 200 kuumaga.
Valmis põhjale valasin kreemi, kreemile jaotasin ohtralt vaarikaid ja kõige peale ladusin õhukesed juustulaastud. Muidugi võib juustu ka pudistada.
Küpsetasin 200 kuumaga veel 20 minutit.
Süüa saab seda hõrgutist jahtunult, sest kreem tahab veidi tarduda.
Kui veel pirukalõigu juurde võtta klaas jahedat roosat veini, siis on see lausa jumalik söömaaeg...

Kommentaare ei ole:

ja veel

Related Posts with Thumbnails