24. oktoober 2009

karude maiusroog

Meekook, mida olen teinud pea paarkümmend aastat.
Seekord tegin esimese veerandi lõpu puhul headele kolleegidele.
Käib see nii:
60 gr võid
1 kl suhkrut
2 spl mett
2 spl konjakit
3 muna
Kõik peale munade sulatada veevannil ehk siis nõuga kuumas vees. Siis lisada munad ja segada kuumalt 3-4 minutit.
Nüüd lisada 1,5 tl soodat. Just soodat!
Samasse nõusse veevannil lisada nüüd 2,5 klaasi jahu ja segada läikivaks taignaks. Jällegi vaata paksust, sest ei tohi jääda liiga vedel.
Nüüd puista lauale kolmveerand klaasi jahu, sellele vala taigen ja jaota 4ks osaks.
Rulli või vajuta taigen küpsetuspaberile hästi õhukeseks ja küpseta 200 kuumaga pruuniks, see käib hästi kähku, passi peale, muidu läheb kõrbema!
Valmis põhjad jahuta.
Nüüd:
1 kl suhkrut
2 muna
1,5 spl tärklist
1 kl piima
Muna ja suhkur vahusta, lisa tärklis ja piim. Sega ühtlaseks ja pane tulele. KOGU AEG SEGADES
kuumuta, kuni segu pakseneb, nüüd jahuta see kraam maha.
Jahtunud soustile lisa toasoe või ja vahusta valgeks vahuks. Kui soovid erinevaid maitsenüansse, võid lisada vanilli või sidrunimahla poolest sidrunist. Aga ei pea. Muidu on ka hea.
Nüüd lappa kook kokku, ikka põhi ja kreem põhi ja kreem...kõige peale kreemikihile pudista ülejäänud servakesed, kui tahad pidulikku kooki.
Kook on väga rammus, kõlbab talveunele minevaid karuotte toita...aga kõlbab ka endale kohvi või tee kõrvale kõledasse sügisõhtusse. Mmmõnus...

Kommentaare ei ole:

ja veel

Related Posts with Thumbnails