Ja nüüd üks õunakook, mille kohta võib julgelt tort öelda.
Taigen :
100 g võid
4 sl suhkrut
0,5 dl piima
1,5 dl jahu
2 munarebu
1, 5 tl küpsetuspulbrit
Kate:
poole kilo kanti hästi hapusid õunu
teelusikatäis kaneeli
5 sl suhkrut
1 tl looduslikku vanillsuhkrut
2-3 munavalget
mandlilaaste
Vahusta toasoe või, pidevalt vahustades lisa toasoojad munadkollased, lisa vaheldumisi küpsetuspulbriga segatud jahu ja piim. Sega ühtlaseks taignaks.
Vajuta lahtikäiva vormi põhja ja äärtele .
Lõigu õunad paksemateks sektoriteks ja lao taignale. Puista üle kaneeliga.
Vahusta munavalged algul ilma suhkruta, siis lisa suhkrud ja vahusta kõvaks läikivaks vahuks. Tõsta vaht lusikaga õuntele, tee lusikaotsaga meelepärane muster peale ja puista õle mandlilaastudega.
Kogu ilu pane 40 minutiks ahju 175 kuuma seltsi.
Valmis tort lase jahtuda ja kanna lauale.
Ilus ja maitsev:))
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar