24. oktoober 2009

õunaboston


Boston on Ameerikamaalt pärit pidusai, mis küpsetatakse vormis.
Minu õunaboston on õuna-meetäididega.
Tainas:
30 g värsket toasooja pärmi või üks kotike kuivpärmi
3 dl käesooja piima
7-8 dl nisujahu
100 g toasooja võid
1 dl suhkrut
1 tl soola
2 tl kardemoni
Õunatäidis:
4 suurt haput õuna
kaneeli
2 spl pehmet mett
Kookosetäidis:
100 g sulatatud võid
3 kuhjaga spl mett
2 dl kookoshelbeid
2 sl nisujahu
2 tl vanillsuhkrut
määrimiseks muna
Tee nii:
Hõõru pärm soola ja 1 tl suhkruga vedelaks. Kui tegemist kuivpärmiga, tuleb see jahusse segada.
Lisa piim ja sega läbi. Lisa ülejäänud suhkur, kardemon ja jahu ning viimaks tükeldatud toasoe või. Sõtku kõik ühtlaseks taignaks. Kui tarvis, lisa veidi jahu, sest taigen ei tohi vedelaks jääda, muidu tuleb sai nätske. Taignat kergita soojas kohas kuni tund. Seejärel rulli jahusel laual piklikuks nelinurgaks.Määri peale õunatäidis. Rulli kokku ja lõigu rull parajateks juppideks, niiet lahtikäiv vorm saaks täis (26 cm). Lase kerkida veerand tundi. Sel ajal sega valmis kookosetäidis. Nüüd määri sai munaga ja vajuta iga rullikese sisse lusikatäis kookosetäidist.
Küpseta 200 kuumaga umbes 40 minutit või kuni sai on küps.
Lase veidi jahtuda, otsi välja külm piim ja asu maiustama.
Jälle pean ütlema, et mesi muudab selle saia mahedaks, toob välja kaneeli maitse hoopis teisiti kui suhkrut kasutades.

Kommentaare ei ole:

ja veel

Related Posts with Thumbnails