Selle kevade esimene rabarberikook sai selline:
Põhi:
3 dl jahu
1 tl kaneeli
0,5 dl tuhksuhkrut
85 g võid
0,5 tl soola
1 munakollane
2 spl külma vett
Täidis:
300 g rabarberit
1 dl fariinsuhkrut
2 dl hapukoort
200 g ricottat
0,5 dl suhkrut
2 muna
1 tl kaneeli
1 spl tärklist
Taignaks sega kuivained, näpi võiga purutaoliseks, lisa munakollane ja vesi. Sega ühtlaseks taignaks, keera kilesse ja pane pooleks tunniks külma.
Rulli taigen ja aseta pirukavormi põhja ja servadele, küpseta 200 kumaga 10 minutit.
Lõigu rabarber, pane põhjale, kata fariinsuhkruga ja küpseta 20 minutit.
Sega ricotta, kohupiim, suhkur ja muna.
Võta kook ahjust ja alanda temperatuur 160 kuumani.
Kalla kate koogile, puista peale kaneel ja küpseta kooki veel 20 minutit.
Kõige parem on see kook jahtnult, kui maitsed on ühtlustunud.
Algidee ühest vanemast kodukirjast.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar