Jällegi üks tordi nime vääriv kook.
Põhjale:
150 g jahu
70 g suhkrut
120 g võid
soola sutsuke
pool tl küpsetuspulbrit
Peale:
400 g rabarberit
100 g Demera rasuhkrut
2 karpi Farmi toorjuustu
1 pakk Põltsamaa ricottat
120 g suhkrut
3 muna
2 spl jahu
Katteks:
200 g hapukoort
1,5 tl vanillsuhkrut
3 spl suhkrut
Taignaks vahustasin toasooja või suhkruga ja lisasin kuivained, segasin taignaks ja patsutasin 26 cm-se lahtikäiva vormi põhja.
Segasin kokku lõigutud rabarberi ja jahu, katsin sellega taigna ja raputasin peale Demerara suhkru.
Küpsetasin veerand tundi 200 kuumaga.
Segasin kokku täidisekraami ja valasin koogile. Edasi küpsetasin 175 kuumaga tunnikese.
Segasin kokku hapukoore ja suhkrud. Valasin segu tulikuumale koogile.
Jahtudes muutus koor läikivaks ja tahkeks. Jäi väga efektne, oleks tahtnud veel torti maasikatega kaunistada...
Kui kook oli jahtunud, läks veel ööseks külmkappi. Tõsi, enne sai siiski juba maitstud.
Maasikate asemel valasin torditükile metsmaasikatoormoosi. Maitses kah hea.
Ja jäin väga rahule. Mõnus mahe ja kreemjas kevadkook.
Retsepti algallikas All Recipes. Mina tegin seda omatahtsi veidi ringi.
1 kommentaar:
See pilt postituse alguses pani küll suu vett jooksma. Arvan, et proovin selle retsepti millalgi järele. :)
Postita kommentaar