Paar nädalat tagasi proovisin sellist kirsipirukat.
Taigen:
2 dl jahu
pool tl ka
neeli
1 dl suhkrut
1 muna
4 spl piima
100 g võid
Purukate:
1 dl jahu
veerand tl kaneeli
2 spl suhkrut
25 g võid
Täidiseks 350 g kirsse
Sega omavahel jahu, kaneel ja suhkur. Tee keskele süvend ja vala sinna sulatatud või, piim ja muna. Sega taignaks. Suru taigen 20 cm läbimõõduga vormi. Puhasta kirsid kividest, laota põhjale ja sutu veidi taignasse. Tee valmis purukate ja raputa kirssidele. Küpseta 175 kuumaga 35-40 minutit, niikaua, kui taignasse torgatud tikk jääb kuivaks. Lase jahtuda. Raputa üle tuhksuhkruga ja lõika tükkideks.
Minu meelest selline klassikaline purukook.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar