26. august 2009

õuna-hapukoorekook

Õunu muudkui tuleb, kuid seda selle sügise kooki ikka pole...
Kaevasin oma retseptikaustades ja leidsin sellise koogi:
Taigen:
250 g võid
2 klaasi pannkoogijahu
2 klaasi nisujahu
1 klaas suhkrut
2 muna
Täidis:
hulk õunu
500 g hapukoort
kaneeli, suhktur
Kate:
2 dl fariinsuhkrut
1,5 dl grahamjahu
peotäis põhjataignat

Taignaks sulata või ja lisa suhkur, munad, ja jahud. Sega tihedaks massiks. Mätsi taigen ahjuplaadile, väljaarvatud see peotäis, mis läks puru tegemiseks.
Põhi kata eelnevalt viilutatud õuntega, neid peab ikka korralik kiht saama. Puista peale kaneeli ja suhkrut sedasi tunde järgi. Sinna otsa sirista pool kilo hapukoort. Kõige lõpuks pudista peale jahust, fariinsuhkrust ja järelejäänud taignast tehtd puru. Küpseta kooki 35-40 minutit 200 kuumaga.
Soojalt oli kook hea, külmalt on veel parem ja eriti hea pidi olema järgmisel päeval...vaatame siis hommikul:)
Igatahes teen seda kooki kindlasti veel.
Õunakooke aga tuleb sel sügisel kindlasti veel...

Kommentaare ei ole:

ja veel

Related Posts with Thumbnails