2. august 2009

kohupiima-kirsikook


Piiga saabus lõunaajal Tall-linnast(nii nimetab me pealinna Tittmees) kastitäie kirssidega.
Mina võtsin seepeale kätte ja küpsetasin Angeelika Kangi retsepti järgi kirsikoogi. Koos tõhusa abilisega.
Taigen:
1 pakk Erika tordipulbrit
175 grammi võid
Täidis:
400 g kohupiimapastat(mina tegin Tere vanillikohupiimaga)
2 muna
1 dl suhkrut
1 tl vanillsuhkrut
3 dl kividest puhastatud ja nõrutatud kirsse(originaalis oli480 g purk kompotikirsse või külmutatud kirsse)
Tordipulber ja või näpi purutaignaks. Sega omavahel täidiseained, ka kirsid.
Puista 2 osa kolmest taignapurust vormi põhja, vala peale kohupiimasegu ja kata ülejäänud puruga.Küpseta 200 kuumaga 30-40 minutit.
Lase TÄIELIKULT jahtuda, enne kui lahti lõikad.
Võrratult maitsev kook sai! Imehea!!!

Kommentaare ei ole:

ja veel

Related Posts with Thumbnails