Panin sel aastal jälle suvikõrvitsa kasvama. Nüüd neid muudkui tuleb. Korjan nad ära nii poolekilostena kuni kilostena. Sellised noorukesed on kõige mõnusamad. Maitsevad ka toorelt süües.
Mina proovisin neid pirukasse toppida.
Taigen:
2,5 dl jahu
150 g võid
veerand teelusikat soola
pool dl vett
Täidis:
2 dl hapukoort
2 muna
2 dl riivjuustu
250 g riivitud suvekõrvitsat
1 tl pitsamaitseainet
1 tl vahemere ürdisegu
suur kimp murulauku
musta pipart
peotäis kukeseeni
150 g ehtsat maasuitsusinki
Peale: suvikõrvitsaviile või tomativiile ja riivjuustu
Näpi taigna ained purutaoliseks, lisa vesi ja sega taignaks. Pane pooleks tunniks külmkappi.
Suru taigen pirukavormi ja küpseta225 kuumaga 10 minutit.
Sega hapukoor, munad, maitseained,sool, riivjuust, praetud kukeseened ja praetud sink, lisa riivitud kõrvits ja vala kogu kupatus taignale. Kõige peale pane kõrvitsa või tomativiilud, maitsesta pitsamaitseainega ja riputa peale juust. Küpseta pirukat veel pool tundi.
Tuleb imehea pirukas.
Mina tegin mõlema kattega. Mulle meeldib tomatiga eriti. Aga see on maitseasi.
Ja ilma singi ja kukeseenteta võib kah teha, siis sobib taimtoidulistele.:)
1 kommentaar:
sain just täna juraka suvikõrvitsa ja võtan teha seda pirukat!
t
Postita kommentaar