Lisaks kukeseenepirukale valmis täna ka vaarika-kohupiimakook.
Midagi õige head...:))
Taigen:
5 dl jahu
1 dl suhkrut
o,5 dl soola
0,5 dl soodat
0,5 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanillsuhkrut
2 dl kookoshelbeid
225 g võid
Täidis:
1 kg kohupiima
250 g hapukoort
4 muna
2,5 dl suhkrut
1 tl vanillsuhkrut
400 g metsvaarikaid(no muidugi võib ka aedvaarikatest teha)
Näpi taignaained ühtlaseks puruks.
Täidise jaoks sega täidiseained.
2 osa kolmest purust paiguta vormi põhja ja äärtele.
Vala peale kohupiimamass, mis kata vaarikatega.
Kõige peale riputa ülejäänud puru ja küpseta 200 kuumaga nii 40 minutit.
Lase koogil täiesti jahtuda, siis on seda parem lõigata.
Kook on tõeliselt nämma!
Retsept on Angeelika Kangilt. Mina tegin poole kogusest ja sain paraja vormitäie mõnusat suvist maiust.
1 kommentaar:
Oi-oi....oi-oi.... juba piltide vaatamisel tundsin, kuidas suu vesiseks läks. No ja kui retseptid läbi lugesin, hakkas kujutlusvõime nii hästi tööle, et ... peaaegu nagu oleksin nagu juba lõhnagi tundnud ! Et on öö ja mina laisk - see teeks kehakaalule vaid head , aga homme ma ju mäletan ja tahan ikka veel ja päris kindlasti neid hõrgutisi ! Pean ikka proovima, et ehk suudan ka midagi ligilähedastki valmis küpsetada....
Sant.
Postita kommentaar