Parem hilja kui mitte enne järgmist vastlapäeva!-mõtlesin täna hommikul. Ja päeval pärast leivaküpsetust tegin valmis ka vastlakuklid.
Taigen:
2,5 dl piima
25 g pärmi
1 dl suhkrut
1 tl soola
1 tl kardemoni
1 dl vanillsuhkrut
8 dl jahu
100 g toasooja võid
Täidiseks 4 dl vahukoort, 1 tl vanillsuhkrut, 3 spl suhkrut
Sega käesoe piim suhkru, vanillsuhkru, kardemoni ja soolaga, lisa pärm. Sõtku sisse jahu, viimasena lisa toasoe või. Sõtku, kuni taigen lööb kausi küljest lahti. Pane taigen sooja kohta kerkima.
Kerkinud taignast patsuta pallikesed ja aseta ahjuplaadile paisuma. Määri munaga ja raputa peale pärlsuhkrut. Küpseta 225 kuumaga 10-15 minutit.
Jahtunud kuklitel lõika kaanekesed maha ja täida vahukoorega.
Valmis ongi.
Taignaretsept Angeelika Kangilt kunagi ammu ilmunud Kodukirjast.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar