See on prantsuse päritolu pirukas.
Põhi:
3 dl jahu
150 g võid
0,5 tl soola
2 spl vett
Täidis:
200 g sinki
3 muna
4 dl kohvikoort
paar sibulat
soola
valget pipart
2 dl riivjuustu
100 g sinihallitusjuustu
Pudista külm või jahuga, lisa vesi ja sool ning aseta pooleks tunniks külmkappi.
Prae singikuubikud ja sibul, maitsesta.
Rulli taigen ümaraks kettaks ja pane ahjuvormi. Küpseta 225 kuumaga 10 minutit. Kui taigen kipub üles kerkima, tee kahvliga augud sisse, siis vajub ta kenasti tagasi.
Küpsenud põhjale vala täidis, muna-koore-juustusegu ja pudista kõige peale sinihallitusjuust.
Küpseta 200 kuumaga umbes 25 minutit.
Algne retsept on 100 piruka raamatus, sarjast Sada rooga.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar