17. veebruar 2010

lihapirukad

Vastlapäevaks seekord lihapirukad, sest kummaski kohaliku tähtsusega poes polnud vahukoort saada. Ja poekukleid mina ei osta, sest see vahukooretaoline ollus seal peal meenutab rohkem makrofleksi...vabandust...
Pirukate sisuks võtan nii kilojagu hakkliha, paar suurt sibulat, ohtralt küüslauku ja 6 muna. Soola ja musta pipart. Praen segu madalal kumusel, et mahlasus ei kaoks. Keedan munad.
Jahtunult purustan munad kahvliga ja lisan hakklihasegule. Maitsestan segu lõplikult.

Pärmitaigna teen poolest liitrist piimast, umbes poolest kilost jahust ja kuivpärmist.
Sisse läheb veel 1 dl õli ja 2 lahtiklopitud muna. Maitseks 4 spl suhkrut ja 1 tl soola.
Soojendan piima, segan sisse suhkru ja soola . Segan kuivpärmi poole jahukogusega. Ühendan piima ja pärmi-jahu. Lasen sel segul nii veerand tundi hingata ja siis sõtkun sisse kogu ülejäänud
kraami. Sõtkuda tuleb hoolega, siis taigen kerkib hiljem pirukatena hästi.
Lasen taignal kerkida kahekordseks ja siis vormin saadud taignast nii umbes-täpselt 30 pirukat!
Lasen neil veerand tundi soojas räti all kerkida, määrin munaga, puistan peale seesamiseemneid ja siis 210 soojaga veerandtunniks ahju.
Valmis pirukad kaovad justkui kevadine lumi...paari päevaga:)

Kommentaare ei ole:

ja veel

Related Posts with Thumbnails