25. november 2009

kaunis õunatort

Üks keerulisemat sorti õunamaius, millel kaht sorti põhjad ja keedukreem ning kaunid sälgutatud õunad.
Suhteliselt lahja, kuid mahlane.
Põhi:
180 g jahu
80 g võid
40 g hapukoort
1 muna

Biskviidikiht:
2 muna
2 spl jahu
2 spl suhkrut

Täidis:
6-7 väiksemat õuna
aprikoosimarmelaadi

Kaste:
5 munakollast
250 ml vahukoort
90 g suhkrut
2 spl jahu
2 spl tärklist

Tee nii:
Kõigepealt küpseta valmis biskviidikiht.
Põhjataigna jaoks sega kokku muna, hapukoor, või, viimasena lisa jahu. Sega ühtlaseks taignaks ja pane pooleks tunniks seisma. Siis suru taigen 26 cm-se koogivormi põhja ja äärtele. Määri biskviidile aprikoosimarmelaad ja aseta põhi marmelaad allpool põhjale.
Koori õunad, eemalda südamikud ja sälguta õunad.
Kastmeks sega kausis rõõskkoor, munakollased, suhkur, aseta kauss veevannile ja soojenda.
Soojale segule lisa jahu ja tärklis ja sega pidevalt. Ära lase keema tõusta! Jätka segamist, kuni kaste pakseneb, siis vala kaste õuntele ja küpseta torti umbes 70 minutit 170 kuumaga.
Lauale kanna jahtunult.
On tõesti jälle hea tort Kuninga magusaraamatust!

Kommentaare ei ole:

ja veel

Related Posts with Thumbnails