See tort on pärit Lõuna-Saksamaalt, Schwartzwaldist. Arvatakse, et seda tehti seal juba 16. sajandil. Siinpakutu on jällegi Allan Kuninga Magusaraamatust.
Tegemine võtab paar tunnikest aega, kuid tulemus on fantastiline!!
Põhi:
5 muna
5 spl jahu
5 spl suhkrut
1 spl kakaod
Põhja immutamiseks:
200 ml kirsimahla
100 ml kirsilikööri
Kaunistamiseks:
500 g kirsikompotti
200 g tumedat šokolaadi
Kohvikreem:
300 ml vahukoort
100 g tuhksuhkrut
2 spl kakaopulbrit2 spl kanget kohvi
0,5tl kaneeli
Kirsikreem:
300 ml vahukoort
100 g tuhksuhkrut
40 ml kirsilikööri
0,5 tl vanillsuhkrut
Valmistamine:Valmista ette 26 cm-ne lahtikäiv koogivorm, küpseta valmis biskviit.
Lase veidi jahtuda ja lõika 4ks kihiks. Sega kirsimahl ja liköör ning immuta biskviidikihid. Alumist kihti pole vaja immutada.
Kreemide valmistamiseks vahusta koor tuhksuhkruga ja lisa juurde teised komponendid.
Määri kihtide vahele kordamööda mõlemat kreemi, esimesele kohvikreemija nii edasi. Kihtide vahele pane nõrutatud kirsse. Mina panin sügavkülmutatud kirsse, sest need on hapumad, muidu on kogu see kupatus ju hiiglama magus.
Enne lauale andmidt tuleks torti mõned tunnid külmas hoida.
Viimistlemisel määri kirsikreemi ka külgedele ja pealmisele kihile, kata shokolaadipuru ja kirssidega.
Tõeline pidupäevatort.
1 kommentaar:
mul hakkas küll suu vett jooksma...
Postita kommentaar