16. november 2009

saialõhnaline pühapäevaõhtu

Millalgi sügisel tekib tahtmine hakata tihemini saiakesi küpsetama...et oleks soojust ja mõnusat saialõhna...
Taigen:
1,5 l nisujahu
5 dl piima
200 g pehmet võid
2 dl suhkrut
1 tl soola
1 sl kardemoni
1 pakk kuivpärmi

Kaneelisaiadele täiteks fariinsuhkrut ja kaneeli, moonisaiadele suhkrut ja mooniseemneid.

Tee nii:
soojenda piim 40 kraadini, sega sisse maitseained, sega osasse jahusse kuivpärm ja klopi sooja piima sisse, nüüd lisa ülejäänud jahu ja pehme või ning sõtku ollus vetruvaks taignaks.
Pane sooja kohta kerkima, kuni taigen kasvab kahekordseks.
Nüüd sõtku taigen uuesti, rulli ristkülikukujuliseks ja määri kergelt õliga. Kata pool mooniseemnetega ja pool kaneeli ja fariin suhkruga. keera rulli ja lõigu saiakesteks.
Kergita saiakesi rätiku all, kuni kerkivad kohevaks ja pista siis ahju 225 kuuma rüppe. 10-15 minutiks. Enne ahj pistmist võib saiakesi ka munaga määrida, et nad kenasti läigiksid.
Külm piim ja kuumad saiad või soe kakao ja veidi jahtnud saiad...akna taga hilissügis ja köögis pliidi all mühisev tuli...

Kommentaare ei ole:

ja veel

Related Posts with Thumbnails