27. november 2009

rakvererabarber

Tekkis rabarberikoogi isu.
Kuna kodus polnud hapukoort piisavas koguses, kuid minu lemmikuid Farmi piimatooteid jagus, siis sündis selline hapukas-kreemine kook.

Taigen:
100 g võid
50 g hapukoort
1 dl suhkrut
1 muna
3 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit

Katteks:
külmutatud rabarbrit(roosat)
demerara suhkrut
150 g karp Farmi toorjuustu
200 g Farmi koorest vaarikajogurtit
1 muna
1 tl vanillsuhkrut
4 sl suhkrut

Vahusta toasoe või suhkru ja hapukoorega, lisa muna ja lõpuks küpsetuspulbriga segatud jahu. Sega taignaks. Suru vormi. Kata rabarbri ja demerara suhkruga ning vala peale kate, mis segatud kokku toorjuustust, jogurtist, munast ja suhkrutest.
Küpseta 200 kuumaga pool tundi ja siis veel 180 kuumaga15 minutit.
Lase päris ära jahtuda ja siis naudi hapukat maiust. Magusa lattega.

Kommentaare ei ole:

ja veel

Related Posts with Thumbnails