16. november 2009

kirsi-kohupiimakook

Kuna pidutordist jäi üle pool purki kirsse, oli tarvis need koogi sisse toppida.
Seekord sai kook selline:
Põhi:
2 dl jahu
125 g toasooja võid
1 munakollane
1 dl suhkrut
2 spl kakaopulbrit (seda päris õiget)
1 tl vanillsuhkrut

Katteks:
400 g kohupiimapastat
2 muna
2 dl kirsse
veidi kodust kirsisiirupit
1 dl suhkrut
1 tl vanillsuhkrut
Peale riivimiseks 50 g Bitteri shokolaadi

Sega jahu, või, suhkrud ja munakollane taignaks ja pane külmkappi veerandtunniks.
Suru taigen võitatud vormi põhja ja äärtele. Küpseta 225 kuumaga 10 minutit. Sel ajal valmista täidis. Sega kokku kõik täidiseained peale munavalgete (neid on kokku 3), mis tuleb eraldi vahustada katte kohevuse huvides. Vahustatud valged vala kohupiimasegusse ja tõsta õrnalt segamini. Nüüd jaga kirsid ühtlaselt eelküpsetatud põhjale ja sinna otsa kate. Küpseta nüüd 200 kumaga pool tundi. Siis riivi peale shokolaad ja pista veel korraks ahju, kuni shokolaad sulab.
Toimeta koogiga edasi siis, kui see on jahtunud.
Väga mõnus kook on. Tummine ja shokolaadine.

Kommentaare ei ole:

ja veel

Related Posts with Thumbnails