8. juuli 2008

maasika-juustukoogimuhvid

Täna küpsetasin maasika-juustukoogimuffineid.
Jube head!!!
Retsept jälle Lia Virkuse Muffiniraamatust, mõne väikese muudatusega.
12 muhvi jaoks võta:

3,5 dl nisujahu
1,5 tl küpsetuspulbrit
125 g toasooja võid
2 dl suhkrut
2 muna
1,25 dl piima
300 g maasikaid(mina nii palju ei pannud siiski)
1,5 sl maisitärklist(pidin panema kartulitärklist, sest muud polnud)
Juustutäidis:
200 g maitsestamata toorjuustu
1 dl suhkrut
1 muna
1 tl vanillsuhkrut

Täidise tegemiseks vahusta juust suhkru, muna ja vanillsuhkruga õhuliseks. Kõigepealt suhkruga, siis muna, mida mina muidugi ei teinud ja õhulise vahu asemel sain midagi muud...
taignaks vahusta või suhkruga, lisa ükshaaval munad ja piim. Sega teises kausis kuivained, lisa neile muna-võisegu ja sega õrnalt segi. Nüüd tõsta pool taignast vormidesse. Viiluta maasikad, sega tärklise ja suhkruga, jaga vormidesse. Tõsta vormidesse ühele poole juustusegu ja teisele poole taigen, kõige tippu vajuta poolik maasikas. Küpseta 180 kraadise kuumaga 30 minutit.
See on nüüd teooria.
Minu praktikas juhtus juustuga aps, ei saanud vahtu, vaid mingi kreemja olluse, kupatasin selle vormi, taigna otsa ja ahju...ja siis istusin ahju ees ja ootasin, millal see kupatus üle serva voolama hakkab...ei voolanud siiski, kuid pärast oli tegu muhvide vormist kätte saamisega, sest midagi oli siiski kusagile vahele pugenud...aga maitse, nagu juba algul mainitud, oli super.
Vot sedasi.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Ehkki ma magusat ei armasta (diabeetiku seisukohalt vaadatuna - puhas rõõm), näevad Sinu muhvid lausa võrratult maitsvad välja !
Sant.

ja veel

Related Posts with Thumbnails