17. detsember 2008

kõrvitsakeeks karamellglasuuriga

Jätkuvalt jõululainel...
Seekord mõnus mahlane kõrvitsakeeks, mille teeb imemõnusaks karamellglasuur.
Taigen:
8,5 dl jahu
1tl kaneeli
1 kuhjaga tl piparkoogimaitseainet
1 tl soodat
2 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
4 dl suhkrut
250 g võid
4 muna
400 g kõrvitsapüreed
0,5 dl piima
2 tl vanillsuhkrut

Glasuur:
100 g võid
1 dl fariinsuhkrut
5 sl piima
1 tl vanillsuhkrut

Sega kuivained, vahusta toasoe või ja suhkur, lisa vahustades ükshaaval munad, sega eraldi kausis keedetud ja püreeritud kõrvits, piim ja vanillsuhkur.
Sega munavahu hulka kordamööda jahu- ja kõrvitsasegu.
Kalla võitatud ja jahuga ülepuistatud vormi ja küpseta tunnike 200 soojaga.
Lase koogil veidi vormis jahtuda, sel ajal keeda valmis glasuur:sulata või, lisa fariinsuhkur ja piim, keeda 2 minutit, tulelt võetud glasuurile lisa vanillsuhkur ja nõrista glasuur koogile. Mida rohkem seda on, seda parem. Kaunista mandlilaastudega või pohladega, mõlemaga on mõnus.

Kommentaare ei ole:

ja veel

Related Posts with Thumbnails