9. november 2009

Sügistort

Isadepäeva eelõhtul küpsetasin õuna-kohupiimatorti ehk Sügistorti, nagu Allan Kuning oma Kuninga magusaraamatus seda torti nimetab.
Mina tegin retseptis pisikesi muudatusi, asendasin täidises tavalise suhkru meega ja sidruni asemel kasutasin astelpaju.
Põhi:
400 g jahu
200 g suhkrut
150 g võid
120 g hapukoort
1 muna
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanillsuhkrut

Täidis:
4-5 suuremat oma aia haput õuna
300 g kohupiimapastat
50 g fariinsuhkrut
50 g suhkrut (minul 4 spl mett)
1 muna
1 sidruni riivitud koor ja mahl (minul 1 dl meega katki hõõrutud astelpajumarju)
1 tl kaneeli
1 tl vanillsuhkrut

Tee nii:
Sega kuivained, lisa sulatatud või ja sega ühtlaseks. Tõsta kolmandik taignast kõrvale ja ülejäänule sega juurde hapukoor ja muna. Kata taignaga lahtikäiva 26 cm-se vormi põhi ja ääred.
Täidiseks puhasta õunad, viiluta õhukeseks, sega fariinsuhkru ja kaneeliga. Teises kausis sega kohupiim mee ja munaga, lisa astelpajud. Kata taigen õuntega, vala peale kohupiimasegu ja kõige lõpuks pudista peale ülejäänud taigen.
Küpseta 200 kuumaga tunnike, kook peab saama kuldprun ja krõbe.
Astelpaju andis koogile mõnusa maitsenüansi, mõni üksik terveksjäänud marjake oli eriti hea suutäis...aga jällegi maitseasi. Meile maitses.

Kommentaare ei ole:

ja veel

Related Posts with Thumbnails