23. jaanuar 2010

mandli-rabarberikook

Mõnus karamellimaitseline rabarberikook.
Põhi:
100 g võid
kolmveerand dl suhkrut
1 muna
2,5 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 dl heledat siirupit
1 dl piima
Kate:
0,5 l tükeldatud rabarberit
100 g võid
1,5 dl fariinsuhkrut
6 spl piima
24spl jahu
50-100 g mandlilaaste

Vahusta toasoe või suhkruga, lisa muna. Sega hulka küpsetuspulbriga segatud jahu, siirup ja piim ning töötle ühtlaseks taignaks.
Suru taigen võiga määritud vormi põhja ja äärtele. Laota peale rabarberitükid. Küpseta 200 kuumaga 20 minutit.
Sulata või lisa fariinsuhkur, piim ja jahu. Kuumuta pidevalt segades keemiseni. Nirista peene joana koogile ja puista üle mandlilaastudega. Küpseta veel 20 minutit, kuni mandlilaastud on kuldpruunid.
Retsept raamatust Sada kooki 2.
Mina võtsin kreemi valmistamiseks kõike topelt, sest algretseptis olevat tundus kuidagi vähevõitu.
Mõnus kook tuli, vanillikastmega eriti hea.

Kommentaare ei ole:

ja veel

Related Posts with Thumbnails