10. aprill 2011

kukeseenepirukas



Kevade hakul leidub sügavkülmas veel karbike kukeseeni.
Need kukeseened leiavad end sellise piruka seest:
Taigen:
1 dl kartulipudrupulbrit
3 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
100 g võid
1 dl vett

Seenetäidis:
3 dl praetud kukeseeni
1 suur sibul
3 sl võid
soola
valget pipart

Muna-koorekaste:
3 muna
2 dl kohvikoort
1 dl piima
soola
valget pipart

Katteks 2 dl riivitud juustu

Taignaks sega kuivained, lisa sulavõi ja vesi, sega ühtlaseks taignaks.
Pane pooleks tunniks külma.
Täidiseks prae tükeldatud sibul klaasjaks, lisa seened ja maitsesta soola-pipraga.
Nüüd suru taigen vormi, tee kahvliga sisse augud ja küpseta 200 kuumaga 15 minutit.
Sel ajal klopi lahti munad, sega koor ja piim munadega ja maitsesta.
Küpsenud põhjale vala seenesegu, kalla peale munasegu ja kõige peale riputa riivjust.
Küpseta 30 minutit 200 kuumaga.
Mõnusa kartulise põhjaga puhta kukeseenemaitsega pirukas. Maitseb soojalt, lisandiks on värske tomat eriti hää...

Kommentaare ei ole:

ja veel

Related Posts with Thumbnails