20. aprill 2008

kaneelisai(ad)

Need kaneelisaiad on kõige maitsvamad otse ahjust tulnuna.
Taigen:
5 dl piima
50 g pärmi
1 tl soola
2 dl suhkrut
1 tl vanillsuhkrut
16 dl jahu
200 g pehmet võid

Täidis:
100 g võid
2 dl fariinsuhkrut
3 sl kaneeli

Kuumuta piim käesoojaks, sega juurde pärm, lisa sool, suhkur, vanillsuhkur, sega tasapisi juurde jahu, kõige lõpuks sõtku taignasse pehme või, sõtk, kuni taigen käte küljest lahti lööb. Lase taignal rätiga kaetlult pool tunnikest kerkida. Sel ajal sega täidiseained.
Sõtku taigen alla, rulli laiali, kata täidisega, rulli tihedalt kokku ja lõika umbes 5 cm laiused tükid, aseta pannile väikese kerkimisruumiga ja küpseta 200 kuumaga umbes pool tundi.
Ja nagu ma juba mainisin, kõige mõnusamad on need saiakesed soojalt külma piimaga!

1 kommentaar:

Siki(signe kalits) ütles ...
Autor on selle kommentaari eemaldanud.

ja veel

Related Posts with Thumbnails