20. aprill 2008

nime poolest napoleon

Siin üks vana retsept, pärit paarikümne aasta tagant või veel kaugemaltki, igatahes olen seda kooki teinud kõikidel tähtsatel puhkudel...seekordne tähtsündmus oli ühe mehe 18. sünnipäev. Ja mees ise on minu pesamunakese SUUR vend:))
Taigen:
4 klaasi jahu
200 g margariini
1 muna
pool klaasi suhkrut
pool klaasi vett
pool tl küpsetuspulbrit
Kogu sellest kraamist moodusta taigen sedasi, et vala kõik lauale alates jahust, alguses haki, pärast mudi, vee kogus võib varieeruda, olenevalt jahust ja õhuniiskusest:)
Taignast küpseta 200-220 soojaga 4 põhja, sellest kogusest saab umbes tordi suuruse koogi, mina ise teen kahekordse koguse, siis tuleb 4 ahjupanni suurust taignaplaati, vähemaga pole mõtet jännatagi.

Võikreemiks:
vahusta 200 g võid 1 klaasi suhkruga

Keedukreem:
2 klaasi piima
2 spl jahu
2 munakollast
2 spl suhkrut
vanilliini
1 sidrun
Sega jahu piima, suhkru ja munakollastega, kuumuta tasasel kuumusel PIDEVALT segades kreemi paksenemiseni, lisa vanill ja sidrunimahl. Kui tahad, et oleks sidrunisem, lisa ka riivitud koort veidi. Jahuta kreem täiesti maha, kohe külmaks ja hakka seda vähehaaval võikreemile lisama, ise muudkui vahusta! Saad tulemuseks mõnusa rammusa kreemi.
Nüüd läheb vaja veel purk jõhvika või pohlakeedist.
Ja kõige lõpuks lappa kook kokku. Pealmine kiht pudista peale puruks, selle võid ka pruunima küpsetada, jääb kenam. Moos pane kas eraldi kihina või koos kreemiga.
Ja saadki rammusa ja magusa suutäie! Muide, see kook on tõesti rammus!
Lisan veel, et kui teed põhjad kahekordsest ainekogusest, siis tee sama ka kreemidega.
Vot selline kook siis.

1 kommentaar:

luik ütles ...

Palju õnne!!!!!
Aga see kook on tõesti häääääääää.
Tean omast käest (suust).

ja veel

Related Posts with Thumbnails