22. august 2010

baklashaanisalat

Kuni selle kevadeni ei osanud ma sellest köögiviljast miskit arvata. Me polnud tuttavaks saanud.
Juuni algul käisin külas Naisel Metsast. Ja tema pakkus mulle seda oivalist vilja.
Ahjus küpsetatult, kaaslaseks küüslauk. Mulle maitses.
Tegin talveks sellise salati, kus peale baklashaani veel ka sibulaid,küüslauku, porgandeid, paprikat ja tomatit. Kõike peale küüslaugu võrdses koguses.
Lõikusin sibulad-küüslugu-porgandid-piprad potti ja hautasin õlis.
Lisasin juurde baklashaani ja tomatid. Maitsestasin soola, suhkru ja pipraga. Hautasin pehmeks ja panin purkidesse. Katsin lambanahaga ja hoidsin soojas 24 tundi. saigi valmis.

1 kommentaar:

Liilia ütles ...

mina teen sarnast salatit, ainult baklažaani asemel kasutan suvikõrvitsat.

ja veel

Related Posts with Thumbnails