25. august 2010

õrn nektariinipirukas


Eesti Naise selle aasta augustinumbrist leidsin ühe imehea pirukaretsepti.
Põhjaks läheb:
100 g võid
1,5 dl suhkrut
2 muna
poole sidruni mahl
1,5 dl mandlilaaste
2 spl tärklist(minu täiendus)
Täidiseks läheb:
3-4 nektariini
2 dl vahukoort
1 dl mandlilaaste
1 sl suhkrut
1 muna
poole sidruni mahl
Vahustasin või suhkruga, lisasin munad, mandlilaastud ja sidrunimahla. Oli öeldud, et saadud taigen suruda vormi. Minu taignasaadust ilma tärkliseta suruda ei saanud, liiga vedel oli. Prooviks lisasin 2 pupilusikat tärklist. Sai veidi taignamaks see ollus ja lasi ennast vormi määrida.
Edasivahustasin koore kergesse vahtu, lisasin muna, suhkru ja sidrunimahla. sappa veel mandlilaastud.
Asetasin põhjale viilutatud nektariinid ja valasin peale koorekatte.
Küpsetasin 175 kuumaga 50 minutit.
Tuli tõeliselt luksuslik pirukas. Nagu lubatud.


Kommentaare ei ole:

ja veel

Related Posts with Thumbnails