7. september 2008

pühapäevane seenepirukas

Imehea seenepirukas, kuhu kulub ohtralt juustu ja seeni.
Põhi:
100 g võid
1 dl riivjuustu
2 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
2 sl külma vett

Täidis:
3 dl seeni
2 sibulat
3 sl võid
sidrunipipart, valget pipart
2 muna 2 dl rõõska koort
2 dl riivjuustu
1 paprika hakitud peterselli

Näpi rasvaine kuivainetega segi, lisa vesi, sega taigen ühtlaseks. Lase täidise valmimiseni külmikus seista. Vajuta taigen 26 cm pirukavormi äärtele ja põhja õhukese kihina. Küpseta põhja 10 min 200 kuumaga.
Kuumuta hakitud sibul võis, lisa hakitud seened, maitsesta segu. Sega munad, koor, juust, kuubikuteks lõigatud paprika ja petersell, lisa seened, vala kogu kupatus taignale ja küpseta veel 30 minutit 200 kuumaga.

No on hea pirukas tõesti! Mina olen paprika ära jätnud, kuid ikkagi on hää!
Külm piim ja soe pirukas!

1 kommentaar:

Unknown ütles ...

soovitan paprika asemel kasutada tomatit..väga hea tuleb:)

ja veel

Related Posts with Thumbnails